Gode oplevelser Indsend gode oplevelser Landet rundt
Høring i Folketinget !

I morgen onsdag d. 17 maj, deltager John Pedersen og Lone Hellstedt Olsen i høringen omkring specialiserede socialtilbud på Christiansbrg.
Formålet med høringen er at få viden om, hvorvidt de store ændringer i strukturen på socialområdet fortsat sikrer høj specialiserede tilbud, rådgivning og praksis for mennesker med handicap. Hvordan sikrer vi, at ny forskning bliver til nyttig viden for mennesker, der har behov for specialiserede tilbud som følge af et handicap, og hvordan sikrer vi, at den teknologiske udvikling kommer denne gruppe til gode?
Vi ser frem til nogle spændende timer, og til det videre arbejde for at sikre at alle vores brugere, eksisterende som kommende, får en lige højt kvalificeret behandling i overensstemmelse med gældende lovgivning på området, uanset bopælskommune.

Søndag den 11:Juni

 Gi’ en arm – Motionsarrangement for hele familien

Dato: 11. JUNI KL. 10:30-15

Sted: Dyrehaven, 2930 Klampenborg

Arrangører:

Mobilityinstruktører fra IBOS, Førerhundebrugere fra BFO, og repræsentanter fra foreningen NEDSATSYN.dk.

God motion og skøn natur

Gi’ en arm er et motionsarrangement for hele familien, men er tilrettelagt så det er fuldt tilgængeligt for mennesker med synshandicap. Det vil derfor være muligt at få en arm rundt på turen kl. 11-12 og 13.

Vi skal ud og gå en tur på ca. 5 km. i den skønne dyrehave, og vi mødes i det grønne anlæg lige ved Klampenborg station, hvor der er velkomst kl. 10:30.

Efterfølgende kan man nyde en kop kaffe/te og en sandwich, og møde mobility instruktører fra IBOS, Førerhundebrugere fra BFO, og repræsentanter fra foreningen NEDSATSYN.dk.

Arrangementet er gratis for arrangørernes medlemmer.

Pris pr. deltager der ikke er medlem er 25,- kr. Inklusiv kaffe/te og sandwich fra kl. 12-15.

Tilmelding for både medlemmer og ikke medlemmer skal ske til info@foererhund.dk, senest d. 9 juni, for dem der ønsker sandwich.

Hvis man har lyst, kan dagen sluttes af med GRATIS koncert med Joey Moe på Bakken kl. 16.

Så kom og få en skøn dag i den smukke dyrehave med lidt god motion, og støt samtidig op om arrangørernes arbejde for at forbedre forholdene for synshandicappede i Danmark.

Print Friendly
 
Brugernes FørerhundeOrdning - Tlf. +45 2420 3720

BFO Nyhedsbrev

December  2016

Kære alle

Så er vi tilbage med årets sidste Nyhedsbrev, hvor vi samler op på de mange begivenheder i 2016 og løfter sløret for et par nyheder i 2017.

Vi vil gerne benytte lejligheden til at ønske alle en rigtig glædelig jul og et lykkebringende Nytår.

ÅRET DER GIK

KURSUSVIRKSOMHED

I 2016 har vi afholdt udvidet førerhundekursus og 20 timers kursus med god og aktiv deltagelse. Kurserne er blevet afholdt på hoteller og vandrehjem i hhv. Jylland og på Sjælland. Som omtalt i sidste Nyhedsbrev har BFO har længe ønsket at kunne tilbyde vores brugere bedre forhold i forbindelse med kurser med førerhund. Hidtil har vi benyttet os af vandrehjem, hotelophold m.v., hvor forholdene ikke har været helt optimale for hverken brugere eller hunde. Endvidere har BFO ikke mulighed for at afholde kurser med førerhund på Fuglsangcentret. 

BFO-KALENDER

Alle sejl blev sat til for at skabe en rigtig flot 2017-kalender med billeder af det sagen drejer sig om – nemlig fokus på situationer med brugere og deres udplacerede førerhunde med tilhørende beskrivende tekster. Vi var meget tilfredse med det færdige resultat, og kalendere i stakkevis blev fragtet ud til de sælgere der havde meldt sig på banen til at yde en indsats. Salget er indtil nu gået rigtig godt, så godt at udgiften til produktion er hentet hjem. I løbet af efteråret har vi nedsat prisen på en kalender fra de oprindelige 80 kr. til 60 kr., og efterfølgende har vi oprettet et tilbud i webshoppen på køb af et medlemskab og en kalender, hvor kalender-delen er sat ned til 50 kr.

 

FORENINGEN NEDSAT SYN

I 2016 blev vi opmærksom på den nystiftede forening Nedsat Syn. Foreningen er etableret med henblik på at skabe et socialt netværk blandt svagtseende på tværs af øjensygdomme. Foreningens medlemmer er stærkt svagsynede som på grund af Dansk Blindesamfunds synskriterier er afskåret fra at blive medlem der. Foreningen holder til i Odense, og vi har afholdt møde med dem med henblik på at etablere et samarbejde. Foreningen er således p.t. med til at sælge vores kalender via deres hjemmeside, og vi har et fælles arrangement i støbeskeen i 2017 – mere om dette senere i dette nyhedsbrev.

 

INDSAMLINGSVIRKSOMHED

Efter et meget aktivt arbejde med at søge om fondsstøtte til vore projekter, blev vi belønnet med en bevilling på kr. 15.000,- fra Johannes Fogs Fond.

BRUGERE OG HUNDE

Ved udgangen af 2016 har vi 35 BFO-brugere og hunde. Hertil kommer træningshunde og foderværtshvalpe.

NYE MEDARBEJDERE

I løbet af 2016 har vi tilknyttet Gitte Schierning som instruktør i BFO. Gitte vil være kendt af mange, da hun har fungeret som førerhundeinstruktør i rigtig mange år.

Vi har nu i alt tilknyttet 6 instruktører og en instruktørelev.

Herudover har vi i årets løb ansat en fundraiser og en administrationssekretær.

Hjertelig velkommen til alle!

Vi ser frem til mange spændende tiltag i 2017:

FÆLLES ARRANGEMENT I JUNI

Sammen med foreningen NEDSAT SYN er vi i gang med planlægningen af et fælles arrangement der vil finde sted søndag den 11. juni. Så sæt allerede nu kryds i kalenderen! Vi kan løfte sløret så meget, at vi skal ud i det grønne et sted i

Københavns omegn og gå en tur af passende længde for alle afsluttende med hyggeligt samvær og mulighed for at få en kop kaffe og lidt at spise. Ledsagere og førerhunde er selvfølgelig mere end velkomne. Budskabet med dette arrangement vil være at vise vores omgivelser, at blinde og svagsynede også har mulighed for at komme ud og nyde naturen, hvis de har en førerhund eller følges med en ledsager. Der vil være et deltagergebyr som går til dækning af arrangementets udgifter. Planen er endvidere at invitere andre relevante foreninger til at deltage.

 

LEVERANDØR AF FØRERHUNDE I KØBENHAVNS KOMMUNE

 

Som nævnt i sidste Nyhedsbrev har Københavns Kommune valgt BFO som primær leverandør af førerhund til kommunens borgere med bevilling hertil. Aftalen er foreløbig gældende for de næste fire år. Det er både en stor opgave og en tillidserklæring, som vi er meget glade for, og som alle kan forstå, får vi meget travlt med at finde egnede hunde til de kommende brugere. Vi er allerede gået i gang med det indledende.

 

           

BFO WEBSHOP – JULEGAVE TIL FØRERHUNDEN

Skal førerhunden lige have en ekstra gave her til jul, så kig i webshoppen www.foererhund.dk . Vi har fra KW indkøbt et parti godbidder med vildt som fås i poser á 125 g. Vi har suppleret pakken med 2 stk. håndklæder til aftørring af våde og snavsede poter, og det hele fås samlet til kr. 50,-. Læg samtidig mærke til det øvrige gode udstyr i shoppen – tæpper, flexliner, læderliner, halsbånd, strigler og klokker. Det er alt sammen i høj kvalitet og standard udstyr til førerhunden.

Mangler I noget vi kan tilføje i webshoppen, eller har I spørgsmål, så ring eller skriv til Inger på enten tlf.nr. 22 14 20 24 eller e-mail: info@foererhund.dk

 

November 2016

Kære alle

 Efter en lille pause udsender vi nu igen et nyhedsbrev. Med dette vil vi gerne sikre, at alle informationer om os og vore aktiviteter når ud til alle vore brugere og instruktører.

Planen er at udsende et nyhedsbrev ca. en gang om måneden. God læselyst!

 

LEVERANDØR AF FØRERHUNDE I KØBENHAVNS KOMMUNE

 

Valg af leverandør til levering af førerhund er som bekendt op til den enkelte ansøger i samarbejde med sin kommune. Som en følge af dette besluttede Københavns Kommune at tilbyde alle leverandører af førerhunde at deltage i en udbudsrunde med henblik på en vurdering  – indholds- og prismæssigt – af det samlet set bedste og billigste tilbud. Der kom kun tilbagemeldinger om ønske til at deltage fra Dansk Blindesamfunds Førerhundeordning og fra Brugernes Førerhundeordning.  Det er med stor glæde, at vi kan fortælle, at BFO har vundet dette udbud, og derfor af kommunen er udpeget til at levere førerhunde til borgere i Københavns Kommune. Det er selvfølgelig stadig borgeren der i sidste ende bestemmer, hvem man ønsker som leverandør, men vælges en anden leverandør end BFO, skal prisforskellen betales af borgeren selv.  

 

BFO-KALENDER 2017

 Det går rigtig godt overalt med salg af kalenderen. Vi har nået et salgstal der modsvarer udgiften til produktion m.v. Vi har derfor netop besluttet at nedsætte prisen fra de nuværende 80 kr. til 60 kr. pr. stk. Alt hvad der indtjenes herfra vil lægges i puljen til fremtidige BFO-projekter. Vi håber derfor alle vores flittige sælgere vil gøre en yderligere indsats, så vi kan se en fremtid i møde med mange spændende nye tiltag. Tusind tak for indsatsen.

 

 NYT FRA WEBSHOPPEN

 I sidste uge sendte vi en mail ud til alle BFO-brugere omkring opstarten af den nye webshop, som har været et stort ønske for mange af jer.

For at gøre adgangen til webshoppen lidt lettere for jer, får I her et direkte link at gå ind på. Linket er: www.foererhund.dk

 

Vi har lagt mange gode varer ind i shoppen. Der er to slags tæpper, mindre håndklæder i god kvalitet til brug ved aftørring af våde og snavsede poter, flexline, dobbelt line og kort førerline i læder fra Kenjan, halsbånd i stof med klik-lås, strigler, karte, gummibørste og klokker. Af klokker har vi valgt de lukkede klokker – sneppeklokker, de fås i to størrelser. Herudover forventer vi snart at modtage markeringsstokke i forskellige størrelser.

 

Mangler I noget vi kan tilføje i webshoppen, så ring eller skriv til Inger på enten

tlf.nr. 22 14 20 24 eller e-mail: info@foererhund.dk

 

D. 21.10-2016 København Kommune

Til: 'Førerhund (BFO)' <bfo@foererhund.dk>
Emne: Afgørelse af prisindhentningen for førerhunde i Københavns kommune

 

Kære Brugernes Førerhundeordning

 

Det er en fornøjelse, at meddele jer, at  i har vundet Københavns Kommunes prisindhentning på førerhunde. Jeres priser vil dermed ligge til grund for fastsættelsen af støtte til førerhunde fra 1.12.2016 og 4 år frem.

 

Vi vil indkalde jer til et opstartsmøde i løbet af de næste 14 dage, så i får mulighed for at hilse på sagsbehandlere og teamledere, samt mulighed for at drøfte den praktiske fremfærd i bevillingsprocessen.

 

I er velkommen til at ringe eller skrive, hvis i har spørgsmål.

 

Med venlig hilsen

Søren Birkegaard
Projektleder
Hjælpemiddelcentret Stab

 

D. 6.10-2016 Silkeborg Kommune

 Hjælp til anskaffelse af en førerhund. Iht. Servicelovens § 112 stk. 1 ydes til anskaffelse af det bedst egnede og biIIigste hjælpemiddel. Valg af hjæIpemiddel forudsætter således en vurdering af begge parametre.  Ved vurdering af bedst  egnede har SiIkeborg Kommune vurderet, at begge førerhundeordninger på lige vis kan leve op til dette parameter. Med hensyn til det andet parameter "billigste“ forholder det  sig  således, at Brugernes FørerhundeOrdning  på  nuværende tidspunkt  er billigste leverandør. 

----

Nu skriver vi 1-1-2016 og  Fra nu af træder frit valgs ordningen fra 1-10-2010 på Førerhunde området endelig i kraft KL har opsagt samarbejdsaftalen med DBS, og dermed bortfalder den økonomiske støtte, de har modtaget derigennem og som kommunerne har betalt ved siden af udplaceringen af nye førerhunde.  Fremover skal der således laves førerhunde i Danmark uden konkurrence forvridning på økonomien Samtidig med aftalens opsigelse er sundhed og vedligeholdelsen også blevet fritstillet, de enkelte kommuner kan dermed selv vælge hvem der fremover skal, stå for sundhed og vedligehold af deres førerhunde Brugernes Førerhundeordning v[il fremover kunne administrere ordningen for alle hunde der er udplaceret i Danmark, til en, for kommunerne, fordelagtig pris, og vi er klar til denne opgave.  Brugernes Førerhundeordning har igennem de sidste 5 år administreret denne ordning for ca. 8500.00 kr. pr år og for året 2016 vil prisen være kr. 8300.00 I 2016 kan foreningen desuden tilbyde at udplacering nye førerhund på helt lige vilkår som fra alle andre foreninger. Kontakt os for en snak om ordningen, og hvad der adskiller os fra andre leverandører.

Bruger fordele.

Alle brugere i BFO kan, hvis de ønsker det komme på kursus hver andet år. Kurserne bliver afholdt delvist lokalt, og uden for store afstande. De placeres rundt om i Danmark, så man også kan komme ud i nogle områder, hvor man ikke er kendt, hvilket giver en rigtig god gang træning. Kurserne er gratis for brugerne Derudover bliver der afholdt Generalforsamling én gang årligt for alle brugere med hund eller bevilling til en fra foreningen. Samtidig hermed vil der være lidt træning og naturligvis noget social samvær. Arrangementet starter fredag og slutter søndag.Kontakt BFO på 2420 3720 eller skriv en mail til bfo@foererhund.dk